Pravilnik o varstvu zasebnosti

Na https://bobrovsvet.si spoštujemo vašo zasebnost, saj zbiramo le tiste podatke, ki so potrebni za nemoteno delovanje spletne strani in trgovine. Vse posredovane podatke obravnavamo zaupno in jih uporabljamo le za namen, za katerega ste jih posredovali. Pri tem upoštevamo veljavno zakonodajo in sodobne standarde varstva zasebnosti.

Pravilnik o varstvu zasebnosti je dokument, s katerim vas seznanjamo z obdelavo osebnih podatkov. Namenjen je vsem, ki obiščete našo spletno stran, naročite, uporabljate naše izdelke oziroma storitve ali zanje oddate povpraševanje. 

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, soglasje pa lahko kadar koli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali pa soglasje prekličete, ne moremo izpolniti namena, za katerega smo podatke zbrali.

Vrste osebnih podatkov

Če ste naročnik naših storitev, o vas zbiramo podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila. Ti osebno podatki so: ime in priimek, naslov elektronske pošte in domači naslov.

V kolikor se prijavite za prejem elektonskih sporočil, hranimo le vaš elektronskih naslov.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vneste, ne odgovarjamo.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

· zagotovitev naročenih storitev, obveščanje o morebitnih spremembah, dodatnih podrobnostih in navodilih za uporabo storitev, za reševanje morebitnih tehničnih težav, ugovorov ali reklamacij, obračunavanje storitev ter za druge namene, potrebne za izvajanje ali sklepanje pogodbenega razmerja;

· za morebitno pošiljanje elektronskih sporočil z namenom obveščanja o izdelkih, vsebinah ali drugih novosti na spletni strani https://bobrovsvet.si, storitvah ali dogodkih, pri katerih kakor koli sodelujemo.

Omejitve posredovanja osebnih podatkov

Podatki kupcev spletne trgovine bomo posredovali tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in/ali obdelave plačil. Dostavni službi bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek in naslov za dostavo).

Obvezujemo se, da podatkov ne bomo posredoval osebam ali podjetjem, ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila, razen če bi to od nas v skladu z zakonodajo zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Obdobje hrambe podatkov je določeno glede na kategorijo posameznih podatkov. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe.

Obračunski podatki in z njimi povezani podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.

Druge podatke, ki smo jih pridobili na podlagi vašega soglasja, hranimo do za čas trajanja poslovnega razmerja in še 2 leti po prenehanju, razen v kolikor zakon določa daljši rok hrambe. V kolikor posameznik, ki je dal soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ni vstopil v poslovno razmerje z nami, njegovo soglasje velja 2 leti od njegove podaje oziroma do njegovega preklica.

Podatke, ki nam jih posredujete za prejem elektronskih sporočil, hranimo do preklica in še 2 leti po njem, razen v kolikor zakon določa drugače.

Po poteku obdobja hrambe se podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

Pravice glede vaših osebnih podatkov

Glede vaših osebnih podatkov imate:

· pravico do dostopa;
· pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«);
· pravico do omejitve obdelave;
· pravico do prenosljivosti podatkov.

Za uveljavljanje pravic ali morebitnih pritožb vas prosimo, da z nami stopite v stik na elektronskem naslovu info@bobrovsvet.si.

Upravljanje osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki jih obdelujemo v skladu s tem pravilnikom, je Bobrov svet, Nastja Stropnik Naveršnik, s. p., Ravne 97e, 3325 Šoštanj.

Osebni podatki, pridobljeni na spletni strani, se hranijo na strežniku podjetja Hetzner Online GmbH, kjer spletna stran gostuje.

Piškotki

Če ste obiskovalec spletne strani, o vas zbiramo anonimne podatke le z uporabo piškotkov.

Piškotke uporabljamo, da omogočimo učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto. Brez piškotkov nekterih elementov spletne strani ne morete v celoti uporabljati.

Seznam uporabljenih piškotkov:

· tk_lr (napotitveni piškotek, ki ga nastavi vtičnik JetPack in poteče po enem letu);
· tk_or (napotitveni piškotek, ki ga nastavi vtičnik JetPack in poteče po petih letih);
· tk_r3d (JetPack namesti ta piškotek, da zbira meritve za dejavnost uporabnikov in posledično izboljša uporabniško izkušnjo ter poteče po treh dneh);
· _ga (Google Analytics namesti ta piškotek, da zbira meritve za dejavnost uporabnikov in poteče po 1 letu 1 mesecu in 4 dnevih);
· _ga_ (Google Analytics namesti ta piškotek, da šteje obiske strani in poteče po 1 letu 1 mesecu in 4 dnevih).

Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete na spletni strani Informacijskega pooblaščenca.

Končne določbe

Ta pravilnik smo uredili skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Za vse, kar ni urejeno s tem pravilnikom, se uporablja veljavna zakonodaja.